S ciljem promocije digitalizacije u građevinskoj industriji, BIM načina rada i kvalitetnog projektiranja ove se godine po prvi put organizira veliko regionalno natjecanje namijenjeno studentima građevinskih fakulteta pod nazivom Allplan Student Competition. 


Studenti Građevinskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru su sudjelovali na “Hackathonu” koji je trajao 48h, te su kao finalno rješenje morali dostaviti BIM model. 

Nakon održanih prezentacija i predstavljanja svojih timova, titulu najboljih dobio je tim “Geotebra”, koji se plasirao na regionalno natjecanje u Beogradu koje će se održati od 15.-17.7.2021. Tamo će se natjecati sa ostalih 15 fakulteta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije. 


„Ovim putem se želimo zahvaliti svim sudionicima na izvrsnim projektima, druženju i prezentacijama, te stručnom žiriju na uloženom trudu i izdvojenom vremenu. Također, želimo se zahvaliti i tvrtki Alfatherm Mostar koji su spremili posebne nagrade za studente iz Mostara, kao i ostalim sponzorima koji su omogućili realizaciju natjecanja„ poručila je Monika Mlakić, BIM konzultantica Baldinistudija i organizatorica natjecanja.


Kroz natjecanje studenti će usavršavati svoje vještine korištenja digitalnih alata u fazi projektiranja, upoznat će se s važnostima dijeljenja informacija i definiranja procesa u najranijim fazama projekta te izoštriti komunikacijske vještine simuliranjem stvarnog građevinskog projekta, navedeno je u priopćenju.

Daljnje informacije o natjecanju svakako možete pratiti na njihovoj web stranici https://www.bimstudent.net/?fbclid=IwAR2uwXo1Kv-wMR3iL_FhJTPpmi30iKL_x5QDxsWvOem4WS24iJyiv9k6xAs

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!