Jedna je od najuspješnijih sezona za Boćarski klub Rastok iz Prologa koji je ušao u finale Boćarskog prvenstva BIH.

Finalni susret na rasporedu je u nedjelju 20. lipnja u Neumu.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo Gojka Hercega, tajnika Boćarskog kluba Rastok.

„Klub postoji od travnja 1999. godine. U tom razdoblju kroz klub je prošlo 30-tak članova. Danas nakon gašenja drugih klubova sa područja Ljubuškog u klubu djeluju boćari iz cijelog Ljubuškog. Trenutno imamo 17 registriranih članova: Franjo Herceg, Zoran Herceg (Srećka), Ivan Šalinović, Zoran Herceg (Branka), Milan Herceg, Stjepan Herceg, Zdravko Nižić, Nikola Zelić, Pero Zelić, Vinko Grbavac, Mateo Kežić, Danijel Kežić, Marko (Momčilo) Herceg, Ivan Herceg (Mate), Ivan Herceg ( Jure), Dalibor Čotić i ja, Gojko Herceg, “ kazao nam je.

Naš gost koji je tajnik, trener i član kluba ističe zadovoljstvo postignutim rezultatima i pun je optimizma pred predstojeće gostovanje u nedjelju 20.lipnja u Neumu:

„Naše ambicije su finale i osvajanje prvenstva! Rezultat našeg uspjeha je ozbiljnost, predanost i redovito treniranje. Iako smo u proteklom susretu poraženi, možda je to bila velika želja za pobjedom, promjena termina i vrućina, smatram da to neće utjecati na naše planove. Mi se ne predajemo idemo na pobjedu i spremni na susret!”

Kao pokrovitelje kluba Gojko ističe Grad Ljubuški i Ministarstvo prosvjete kulture i sporta ŽZH,  no kaže nam kako mjesta za dodatne sponzore uvijek ima.

Potrebe su razne, te ističe kako koriste buće koje su nošene prije par godina na restauraciju u Sinj, a koje su stare kao i sam klub.

Uputio je poziv svim zainteresiranima da se učlane u klub i kako kaže; „Boćanje je sport za sve generacije, pozivam sve, a posebno mlade da nam se jave!“

Na naš upit o planovima nakon osvajanja prvenstva BiH najavljuje jedan za njih posebno emotivan događaj, naime u spomen na svog dugogodišnjeg člana koji je preminuo prošle godine planiraju organizaciju turnira 21. kolovoza,  riječ je o Memorijalnom turniru Pero Herceg – Kino.  

Cijeli razgovor poslušajte u audio zapisu:

Bjanka Medić

error: Content is protected !!