– Italija ima jednu izvanrednu atmosferu, cijelo vrijeme i kroz ove kvalifikacije ima 29 utakmica bez poraza, deset za redom nisu primili gol. Sve ide na mlin Italiji, rekao je Robert Prosinečki u analizi emisije Europeo nakon što je Italija u Rimu svladala Švicarsku s 3-0 i postala prva reprezentacija koja se plasirala u osminu finala.

Dva je pogotka za Talijane postigao Manuel Locatelli (26, 52), dok je treći gol zabio Ciro Immobile (89).

– Danas su odradili jednu odličnu utakmicu, gdje vidiš da se u zadnjim minutama bore da ne prime gol, bore se za Donnarummu da ne primi, da budu ekipa koja dominira, da budu ekipa koja će srušiti sve rekorde… Možemo im samo čestitati, oni su prva ekipa koja je ušla dalje sa šest bodova. Sad će vjerojatno protiv Walesa igrati možda i neka druga ekipa. Uglavnom, imaju atmosferu, imaju sve, imaju dobru ekipu, dodao je Prosinečki.

Anton Samovojska ističe kako Italija izgleda “zastrašujuće”.

– Italija je odlično odigrala prvu utakmicu, a odlično je odigrala i večerašnju utakmicu. Neobična momčad, atipična za talijansku momčad. Momčad koja ima jasnu viziju što treba raditi u utakmici, koja slijedi apsolutnu logiku nogometne igre, stalno je aktivna i vrlo opasna i ono što je meni najvažnije – Italija nema zvijezdu, ali ima zvjezdanu momčad. To je takva momčadska igra, čovjek može samo uživati. Ovaj trenutak u kojem je Italija je zastrašujući.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!