Dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige ove sezone Nikola Jokić objavio je kako neće igrati za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za OI u Tokiju.

U izjavi za Tanjug centar Denvera je objasnio razloge odustajanja.

– Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram objaviti da pored velike želje, nisam u mogućnosti igrati za reprezentaciju. Jednostavno, stanje moga tijela traži duži izostanak s terena kako bi se oporavio. To je stav i sugestija kluba koju moram prihvatiti, rekao je Jokić Tanjugu.

Centar Denvera ove sezone nije propustio niti jednu utakmicu ligaškog dijela sezone (72), a upisao je i 10 nastupa u doigravanju.

Izbornik srpske reprezentacije Igor Kokoškov najavio je kako će razgovarati s Jokićem i kako se još uvijek nada da će zaigrati.

– Moj zadatak je biti u kontaktnu s igračima. Nikola je veliki ambasador srpske košarke i sporta. Nije mi svejedno što ne igra, moja je želja bila da igra, kazao je Kokoškov.

Na kvalifikacijskom turniru u Beogradu igrat će Dominikanska Republika, Novi Zeland, Srbija, Portoriko, Italija i Senegal, a samo će pobjednik turnira izboriti vizu za Tokio.

Izvor:hrt.hr