Reuters je prenio vijest njemačkog Manager Magazina, koji se poziva na izbore bliske kompanijama, a koji tvrdi da Rimac Automobili u 2022. planiraju izaći na burzu te pritom planiraju ciljati tržišnu vrijednost od oko 5 milijardi eura.

Manager Magazin dalje piše da će Rimac uskoro s Porscheom preuzeti Bugatti. Rimac će imati 55 posto dionica, a Porsche 45 posto dionica Bugattija.

Rimac Automobili: Još nismo odlučili

“Razmatramo više mogućnosti, još nije odlučeno u kojem ćemo smjeru ići”, prenosi Reuters izjavu iz Rimac Automobila.

“Budućnost Bugattija je pitanje o kojemu će se odlučivati za razini grupe”, komentirali su iz Porschea nove vijesti o Rimcu i preuzimanju Bugattija.

Podsjetimo, ugovor o preuzimanju Bugattija vjerojatno će biti objavljen tijekom ljeta, a prebacit će ovaj brend iz VW-a u Porsche. Car and Driver je nedavno objavio također da će Rimac i Porsche zatim pokrenuti zajedničku tvrtku s Rimcem, u kojoj bi Rimac bio većinski dioničar.

Špekulacije krenule u rujnu

Još u rujnu 2020. godine pojavile su se informacije o tome da VW Group razmišlja o prebacivanju vlasništva nad Bugattijem na Rimac Automobile. Zauzvrat bi dobili određen udio u Rimčevoj firmi. O tome je govorio i šef Porschea u veljači ove godine. “U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju”, rekao je šef Porschea Oliver Blume za Automobilwoche.

Rimac je već pričao o izlasku na burzu

Kako je u travnju ove godine objavio Bloomberg, Rimac je već tada spominjao izlazak na burzu.

“Iako je Mate Rimac duboko ušao u detalje planirajući novi kampus – izvršni direktor istraživao je čak i koliko će prostora trebati po djetetu u vrtiću – nije bio previše rastresen da ne bi primijetio tvrtke poput Lucid Motors Inc. i drugih koje su prikupile milijarde dolara izlaskom na tržište.

Rimac ima visoko mišljenje o tvrtki Ricid Automotive Inc., koju podržavaju Lucid i Amazon.com Inc., ali je sumnjičav prema mogućnostima da drugi startupi koji se bave električnim automobilima izađu na burzu”, pisao je Bloomberg.

“Loše bismo se osjećali ako svi drugi skupe mnogo novca, iako možda nemaju tako čvrstu podlogu kao mi, a mi ostanemo bez kapitala”, komentirao je Rimac te dodao da i oni razmišljaju o izlasku na burzu.

Izvor:

error: Content is protected !!