Priopćenje za javnost

Mnogo bure donijela je završnica košarkaškog prvenstva BiH.

Široki je stigao do titule, a Igokea, Borac i Sparsi nisu se pojavili na završnom Final Four turniru u Širokom Brijegu.

Iz Saveza su najavili žestoke kazne, a sada su to i obznanili. Igokea, Borac i Spars su isključeni iz natjecanja i izbačeni u niži rang.

KK Igokea se oglasi priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.

“Nastavlja se serija apsurda u vezi s Košarkaškim savezom BiH. Godinama se borimo s odsustvom smisla i osjećaja za natjecanja, klubove, igrače od strane čelnih ljudi Saveza.

Sjetimo se da Igokea jedne sezone nije igrala natjecanje, pa smo prošle godine do posljednjeg trenutka uvjetovani da igramo tri natjecanja, što je nečuveno u sportskom svijetu! Sve je to zasluga Amera Čolana, koji treba biti servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati otići s funkcije koju sada obavlja.

Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige. Sva pravna sredstva ćemo iskoristiti i izborit ćemo se za to. To je sve što treba reći o današnjoj pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci povjerenika natjecanja.

Ovo je vrijeme kada će KSBIH doživjeti promjene koje se već dugo odlažu, a to je valjana registracija Saveza, usklađena sa zakonima. Odlučivanje u skladu s tim, a to je da KSRS ima 50% učešća i odlučivanja.

Kad se to završi”, onda možemo dalje raditi što se košarke tiče”, navodi se u spomenutom priopćenju.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!