Ovlaštena službena lica Uprave za neizravno oporezivanje danas su izvršila pojačanu kontrolu putnika koji su stigli na Aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje zubnih implantata i ostale robe ukupne vrijednosti oko 40.000 KM.

Na osnovu anonimne prijave na otvorenu liniju UIO “Stop švercu” da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo pokušati da se prokrijumčare zubni implantati, ovlašteni službenici UNO izvršili su detaljni pregled svih putnika i njihove prtljage. Tom prilikom je kod četiri lica pronađena roba koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje, već se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH.

Radi se o zubnim implantatima i drugoj tehničkoj opremi, jednom iPad-u, jednom iPhone telefonu, kao i torbama i novčanicima. Predmetna roba privremeno je oduzeta od lica sa inicijalima T.P.S, K.L, Č.B i T.Č.A.

Protiv lica kod kojih je pronađena navedena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!