Nova vlast u Frankfurtu planira povećati broj parkirnih mjesta, a time i broj automata za naplatu parkinga, što znači kako će biti manje mjesta na kojima se dosad nije plaćao parking.

Cilj je zbog štetnih učinaka ispušnih plinova što više smanjiti dolazak automobila u grad te stanovnike navesti da češće koriste javni prijevoz ili bicikl. Grad će stanovnicima koji stanuju u Frankfurtu, a gdje je dosad bilo besplatnih parkinga, omogućiti godišnje karte, a spominje se i dvogodišnja parkirna karta u cijeni od 50 eura.

Broj automata za naplatu parkiranja utrostručit će se do 2025. godine. Grad postupno postavlja nove zone za parkiranje. Prošle godine postavljanje novih zona započelo je u frankfurtskoj gradskoj četvrti Bornheim, a sada se nastavlja u gradskoj četvrti Westend.

-Za nove zone parkirnih karata, grad će u sljedećih nekoliko godina postaviti nove automate za naplatu parkinga. Njihov će se broj gotovo utrostručiti do 2025. godine. U gradu će kroz sljedećih nekoliko godina biti 1.446 automata – rekao je šef Odjela za promet u Frankfurtu Klaus Oesterling (SPD).

Prošle se godine broj automata za naplatu parkinga u Frankfurtu 300 povećao na 546, također zahvaljujući četiri nove zone parkiranja u frankfurtskoj četvrti Bornheim.

– U ovoj godini bi trebalo postaviti još 20 automata kao i u iduće dvije godine. Odnosno po svakoj godini 20 automata a zatim do 210 automata u 2024. godini. Koliko točno ovisi o tempu kojim se šire zone parkiranja – rekao je Oesterling.

Zbog novog plana gradskih vlasti, onima koji dolaze u Frankfurt u posjetu ili zbog posla, bit će jeftinije doći javnim prijevozom, nego automobilom.

Izvor: Fenix-magazin/MD

error: Content is protected !!