Na graničnom prijelazu Brod jučer oko 12 sati dogodio se incident u kojem su sudjelovali pripadnici Granične policije i jedan državljanin Švicarske.

Kako piše portal “Radiosarajevo.ba”, sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao da prekine snimanje mobilnim telefonom.

Savjetnik direktora Granične policije BiH i glavnog inspektora spomenute policijske agencije Svevlad Hofman za spomenuti portal potvrdio je da se incident dogodio te da je istraga u tijeku.

“Taj događaj je u nadležnosti Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu. Dok oni ispitaju sve okolnosti tog nemilog događaja, preuranjeno je išta komentirati”, rekao je Hofman.

Prema pisanju portala “Crna kronika” u incidentu je sudjelovao Borče Stojanov koji živi u Švicarskoj.

On je u Bosni i Hercegovini želio posjetiti sestru i zeta, ali nije bio upoznat s mjerama i naredbama na snazi, te nije imao test na korona virus pri ulasku u zemlju.

Nakon što je upitao gdje može uraditi test, kako bi mu ulazak u BiH bio odobren, policijski službenik je navodno počeo da galami i pljuje državljanina Švicarske, kako su otkrili iz obitelji.

Potom je mobilnim telefonom počeo da snima službenika, što je dovelo do kulminacije sukoba. Na snimci se vidi naguravanje Stojanova s više pripadnika granične policije i otimanje mobilnog telefona, ali se i čuju pozivi u pomoć.

Stojanov je onima koji su se zatekli na graničnom prijelazu govorio i da snimaju što se događa, ali se nitko nije usudio.

U 19:30 istog dana Stojanov je bio saslušan u PU Brod, a navodi da nije dobio nikakvu kaznu, odnosno prekršajni nalog.

Njegova obitelj kaže da namjerava da tuži policijske službenike za povrede, kao i za uništavanje privatnog vlasništva, s obzirom na to da je prilikom naguravanja stradao mobilni telefon.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!