Evropsko prvenstvo za košarkašice počinje danas u Španjolskoj i Francuskoj, a među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu nalazi se i Bosna i Hercegovina.

Naše košarkašice će na velikom natjecanju zaigrati nakon 22 godine i Europskog prvenstva 1999. godine. Plasman na Eurobasket izabranice Gorana Loje izborile su kroz kvalifikacijsku skupinu C u kojoj su zabilježile pet pobjeda i samo jedan poraz.

BiH je na eurobasketu smještena u skupinu C koja se igra u francuskom gradu Strasbourgu sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije.

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra danas u 15 sati protiv Belgije, koju predvodi vjerojatno najbolja Evropljanka Emma Meesseman.

“Belgija je favorit ne samo u skupini, nego ukupno na Eurobasketu. No, imamo jak tim, igrali smo dugo zajedno i ove igračice će se boriti za svaku loptu u svakoj utakmici”, rekao je Lojo.

Nakon meča protiv Belgije naše košarkašice će u petak igrati protiv Turske, a u nedjelju protiv Slovenije. Objektivno, naše košarkašice će u ta dva preostala meča tražiti prolaz dalje.

“Imamo snažan tim, igramo dugo zajedno i mislim da možemo ravnopravno igrati protiv svake reprezentacije na Eurobasketu. Spremni smo, učinit ćemo sve da prođemo u drugi krug, iako je skupina teška”, rekao je Lojo.

Prvoplasirane selekcije iz četiri skupine će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala. Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u skupinama odmah završavaju natjecanje. Finalni susret je na rasporedu 27. lipnja.

Za našu reprezentaciju će nastupati Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.

Raspored utakmica skupine C:

Četvrtak: BiH – Belgija (15:00), Slovenija – Turska (18:00)

Petak: BiH – Turska (12:00), Belgija – Slovenija (15:00)

Nedjelja: BiH – Slovenija (12:00), Turska – Belgija (15:00)

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!