U emisiji Europeo koja prati zbivanja na Europskom nogometnom prvenstvu stručni komentatori su i Mario Carević i Tomislav Ivković koji su dobili nove angažmane.

Mario Carević preuzeo je momčad NK Varaždina, dok će Tomislav Ivković sjesti na klupu NK Željezničara.

Varaždinci su prošle sezone ispali u Drugu HNL, a u novu kreću s novim trenerom. Carević će uz vođenje Varaždina nastaviti s obnašanjem dužnosti u U-20 reprezentaciji kao pomoćnik izborniku Ognjenu Vukojeviću. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio je pomoćnik u Krki i Hajduku, a zadnje angažmane imao je u 2. HNL-u kao trener u Hrvatskom dragovoljcu i Rudešu.

– Zahvala predsjedniku i upravi kluba koji su me izabrali za trenera momčadi, što mi je stvarno iznimna čast i zadovoljstvo, da ću moći raditi u jednom ovakvom klubu. Varaždin je za mene veliki klub u hrvatskim okvirima. Imamo izvanredne uvjete rada, što me također privuklo i taj sportski segment, koji je, iskreno, najbitniji, izjavio je Carević za službenu klupsku stranicu NK Varaždina.

– Naravno da Varaždin treba biti prvi kandidat za povratak u HNL, ali u posljednjih deset godina nijedan klub koji je ispao nije se uspio vratiti nakon jedne sezone u najelitniji rang. To je statistika, ali smatram da, ako zadržimo kostur ekipe, uz par osvježenja, mislim da neće izostati dobar, pozitivan rezultat i da ćemo se vratiti u Prvu ligu, dodao je Carević.

Tomislav Ivković je prošle sezone sezone vodio zaprešićki Inter, a sada sjeda na klupu bosansko-hercegovačkog premijerligaša Željezničara.

– Hvala ljudima iz kluba i novoj upravi. Radimo ozbiljan projekt i u taj projekt ulazi Omladinska škola jer danas nema kluba u regiji koji može živjeti bez svojih igrača. Nitko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Došao sam jer imponira poziv Želje, rekao je za službenu stranicu FK Željezničar Tomislav Ivković, kojemu je nogometni uzor bio Ivica Osim, nekadašnji proslavljeni igrač i trener Željezničara.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!