Izbornik Zlatko Dalić objasnio je nakon utakmice gdje je vidio probleme u igri svoje momčadi u remiju s Češkom (1:1) na Hampden Parku u Glasgowu.

– Prvo poluvrijeme smo ušli slabije od protivnika, bili smo spori i tromi, išli smo u nepotreban presing, trčali jedan po jedan, nismo bili kompaktni, primili smo gol iz penala. Nakon toga smo se malo posložili i u drugom poluvremenu smo se posložili i imali neke šanse i polušanse koje nismo iskoristili. Ostaje sve u našim rukama, pobjeda u zadnjoj utakmici nas vodi dalje, kaže izbornik.

Svjetski smo doprvaci, a povučemo se na startu utakmica i protivnik preuzme igru, pa uđemo u probleme.

– Fali nam očito energije, puno se mučimo i puno trčimo pojedinačno, bilo je vidljivo u prvom poluvremenu, kad smo radili presing koji nije bio dogovoren, nije bio potreban. Falilo nam je energije. U drugom smo bili življi, ali nije bilo dovoljno da bi pobijedili, dodao je Dalić.

Moramo neke stvari promijeniti

– Sigurno moramo neke stvari promijeniti. Protivnik je puno više trčao od nas, nismo imali svježine. Vidi se da neki igrači nisu u ritmu u kojem trebaju biti, da im je preteško i prenaporno i da ne mogu pratiti ovakav ritam. Protiv Škotske ćemo morati ići s još bržim i agresivnijim igračima, s više trke. Cilj je proći skupinu,

Naglasio je kako su Vatreni bili napadački postavljeni.

– Bilo smo ofanzivni, imali smo četiri igrača prema naprijed, Perišić, Brekalo, Kramarić i Rebić. Izbacili smo van jednog zadnjeg veznog. No, dali smo im prostor i nepotrebno išli u visoko presing i ekipa se raspala. Stajali smo preširoko, no drugo poluvrijeme je bilo puno bolje.

Kao što je i najavio, Dalić se odlučio na napadačku formaciju napravivši dvije promjene u odnosu na poraz od Engleske (0-1). Na klupi je ostao Duje Ćaleta-Car, a u momčad se vratio Dejan Lovren. Iz sastava je ispao i Marcelo Brozović, dok je ušaoJosip Brekalo koji je zauzeo poziciju na desnom krilu. Andrej Kramarić je napokon dobio poziciju koju najviše voli, iza leđa napadača, dok je u vrhu ponovo bio Ante Rebić usprkos blijedom nastupu protiv Gordog Albiona.

– Naša ideja bila je da preko desne strane Perišić igra jedan na jedan i napravi razliku te da tu stvaramo višak, a s druge strane Brekalo je trebao ulaziti unutra i stvarati višak s Kramarićem, ali to nije funkcioniralo, priznao je Dalić dodavši: – Trčali smo bespotrebno u presing, nije bio takav dogovor. Trebali smo biti kompaktniji. Prvih 20 minuta je bila bespotrebna trka, tu smo se potrošili. U drugom poluvremenu smo Perišića prebacili na drugu stranu i uveli smo napadača koji može držati loptu. 

Otkrio je zašto je Rebić ponovo bio u vrhu napada.

– Pokušao sam s Rebićem dobiti kao s Mandžukićem, igrača koji terorizira suparničke stopere, to je bio cilj. Jednom je došao u odličnu priliku, ali samo jednom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!