Hrvatska muška košarkaška reprezentacija doživjela je i drugi poraz od Slovenije u pripremama za nastup na kvalifikacijskom turniru za Ol u Tokiju, a nakon što su Slovenci slavili s 94-80 u Rijeci, u petak su u ljubljanskoj Areni Stožice pobijedili s 97-88.

Odličnu utakmicu odigrao je povratnik u hrvatsku reprezentaciju Mario Hezonja koji je s 37 koševa i 10 skokova bio najbolji igrač utakmice.

– Utakmica je napadački bila raskošna s obje strane. Igrali smo bolje nego prije par dana u Rijeci, međutim nismo uspjeli zadržati taj ritam sa skraćenom rotacijom. Odigrali smo dobru utakmicu protiv jedne odlične reprezentacije i uspjeli smo ono što nikome nije u NBA – zadržati Luku Dončića na 10 poena… (smijeh), ali nismo uspjeli smanjiti njegove asistencije. Bio je pod dojmom i emocijama pred domaćom publikom. Šalu na stranu, napravili smo korak naprijed u odnosu na ono prije par dana. Sada se kompletiramo – prekosutra nam dolazi Ante Toni Žižić i očekujemo sraz Clippersa i Utah da vidimo hoće li nam doći Ivica Zubac ili Bojan Bogdanović. Očekujemo za 10 dana biti na još višem nivou i da ostvarimo ono što želimo, a to je plasman na Olimpijske igre, rekao je izbornik Veljko Mršić sinoć nakon utakmice.

Pošto su Clippersi izbacili Utah, reprezentaciji bi se tako ovih dana trebao priključiti Bogdanović.

Kapetan Hrvatske Roko Ukić ubacio je 23 poena.

– Odigrali smo bolje utakmicu nego prije dva dana. Mislim da možemo biti donekle zadovoljni, a prije svega napadački, iako sigurno još ima dosta prostora za napredak. Imali smo priliku igrati protiv jednog od najboljih igrača na svijetu. Bez obzira na to što nije u savršenoj formi, vidjelo se koliko znači svojoj ekipi, koliko razigra sve oko sebe i to nam je najbolji test za ono što nas čeka. Smatram da možemo dosta pozitivnih stvari izvući iz današnjeg dana, ali moramo biti svjesni da moramo igrati bolju obranu ako želimo pobjeđivati, rekao je Ukić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!