Treći tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal objavio je da odustaje od nastupa na Grand Slam turniru Wimbledonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da je odluku donio s ciljem produljenja svoje karijere.

Španjolski tenisač je kazao da dva tjedna razmaka između Roland Garrosa i Wimbledona, koji počinje 28. lipnja, nije dosta vremena za njega da se odmori nakon zahtjevnog dijela sezone na zemljanim terenima na kojima je odigrao pet turnira.

– Odlučio sam ne sudjelovati na ovogodišnjem Wimbledonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju, napisao je 35-godišnji Nadal na Twitteru.

– Nikada nije lako donijeti takvu odluku, ali nakon što sam saslušao svoje tijelo i razgovarao sa svojim timom, shvaćam da je to ispravna odluka.

Nadal je igrao turnire u Monte Carlu, Barceloni, Madridu i Rimu prije Roland Garrosa gdje je stigao do polufinala u kojem ga je eliminirao Novak Đoković.

– To su bila dva mjeseca velikih napora, a odluka koju sam donio je fokusirana na srednji i dulji rok, dodao je Španjolac.

Nadal ima dvije zlatne medalje s olimpijskih igara – jednu je osvojio u pojedinačnoj konkurenciji u Pekingu (2008., a  jednu u parovima u Rio de Janeiru (2016.).

– Olimpijske igre uvijek znače puno i one su uvijek prioritet svakog sportaša, pronašao sam duh koji svaki sportaš na svijetu želi doživjeti, kazao je Nadal.

– Osobno sam imao sreću tri puta na Olimpijskim igrama i imao sam čast nositi zastavu svoje zemlje na njima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!