U drugom jučerašnjem dvoboju drugoga kola skupine D Eura između Engleske i Škotske na Wembleyju nije bilo golova, što je zakompliciralo situaciju u našoj skupini. Englezi su u prvom kolu pobijedili Hrvatsku 1:0, a Škotska je na otvaranju Eura izgubila od Češke 2:0.

Gordi Albion je ovim rezultatom praktički osigurao plasman u osminu finala, dok je Škotska, poput Hrvatske došla do prvog boda i u međusobnom susretu s “Vatrenima” će tražiti kartu za drugi krug natjecanja.

Bila je to skromna predstava s obje strane, a dojam je kako su oba sastava bila zadovoljna “nulom”.

Gareth Southgate je načinio dvije promjene u odnosu na dvoboj protiv Hrvatske, a zamijenio je svoje bočne igrače. Umjesto Kylea Walkera na desnom boku je zaigrao Reece James, a Kierana Trippiera je na lijevom boku zamijenio Luke Shaw.

Škotski izbornik Steve Clarke odlučio je napraviti četiri izmjene u početnoj postavi u odnosu na sastav koji je poražen od Čeha i dobio je ono što je želio – momčad koja je bez ikakvog respekta prema favoriziranom domaćinu izašla na Wembley i odigrala hrabru utakmicu u kojoj je zaslužila osvojiti bod.

Prvo poluvrijeme je pripalo Englezima. Škoti su im prepustili posjed i nadali se prijetnjama iz kontranapada i prekida. U razdoblju od 11. do 13. minute gol je visio u zraku, a Škote je morala spašavati i vratnica. Nakon udarca iz kuta u 11. minuti zrakom je poletio John Stones i idealno pucao glavom. Marshall je bio svladan, no, na nesreću Engleza lopta je završila na lijevoj vratnici škotskog gola.

U tom su razdoblju dobre prilike imali Phil Foden i Mason Mount, ali su jednog blokirali škotski braniči, a drugom je nedostajalo preciznosti.

U 28. minuti precizan nije bio ni engleski kapetan Harry Kane, kad je njegov udarac glavom završio pokraj vratnice.

Najbolje prilike Škota u prvom poluvremenu bile su one u 30. minuti, kad je Jordan Pickford obranio volej Stephena O’Donnella.

U drugom dijelu je Mountov udarac u 48. minuti Marshall obranio. Nakon toga su Škoti bili u nekoliko obećavajućih situacija, od kojih je najbolja bila u 63. minuti, kad je udarac Lyndona Dykesa glavom blokirao Reece James.

Ostao je i jedan sporan detalj iz 79. minute, kad je Raheem Sterling pao u kaznenom prostoru nakon starta škotskog kapetana Andrewa Robertsona. Usporena snimka je upućivala na to da je Robertson nagazio Sterlingovo stopalo, ali španjolski sudac Mateu Lahoz je ostao nijem.

Posljednje kolo, dvoboji koji su na rasporedu u utorak, 22. lipnja, dat će konačan odgovor na pitanje koje će reprezentacije nastaviti natjecanje. Engleska i Češka su u najboljoj poziciji i remi na Wembleyju bi objema donio siguran prolaz, Česima kao prvoplasiranima, a Englezima s druge pozicije. Pobjednik dvoboja Hrvatske i Škotske na Hampden Parku ima izglede završiti na drugom ili trećem mjestu, ovisno o rezultatu dvoboja na Wembleyju.

Na ljestvici vode Češka i Engleska sa po četiri boda, dok Hrvatska i Škotska imaju po bod.

Hrvatska će u posljednjem kolu, u utorak, 22. lipnja, protiv Škotske morati pobijediti kako bi konkurirala za plasman u osminu finala. I taj će dvoboj biti odigran na Hampden Parku u Glasgowu.

U drugom susretu u London se sastaju Engleska i Češka.

ENGLESKA – ŠKOTSKA 0-0 (0-0)

LONDON. Stadion: Wembley. Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska).

Strijelci: –

Žuti kartoni: – / McGinn, O’Donnell

Crveni kartoni: –

ENGLESKA: Pickford – James, Stones, Mings, Shaw – Rice, Phillips, Mount, Foden (od 63. Grealish) – Sterling, Kane (od 74. Rashford)

ŠKOTSKA: Marshall – Robertson, O’Donnell, Hanly, Tierney – McTominay, McGinn, McGregor, Gilmour (od 76. Armstrong) – Dykes, Adams (od 86. Nisbet)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!