Engleska i Škotska su na Wembleyju završili bez pogodaka utakmicu 2. kola skupine D Europskog prvenstva, čime je Češka ostala na vrhu ljestvice ispred Engleske, Hrvatske i Škotske.

Reprezentacija Škotske u utorak će igrati posljednju utakmicu grupne faze protiv Hrvatske i pobjeda ju vodi u osminu finala.

Izbornik Škotske Steve Clarke bio je ponosan na svoju momčad poslije izborenog boda protiv Engleske, te smatra da imaju dobru šansu za plasman u osminu finala.

– Bit će teško protiv Hrvatske, najavio je Clarke.

– Prezadovoljan sam sa svojim igračima jer smatram da su nas ljudi malo previše kritizirali nakon poraza od Češke u prvom kolu, dodao je škotski izbornik.

Posljednje kolo, dvoboji koji su na rasporedu u utorak, 22. lipnja, dat će konačan odgovor na pitanje koje će reprezentacije nastaviti natjecanje.

Engleska i Češka su u najboljoj poziciji i remi na Wembleyju bi objema donio siguran prolaz, Česima kao prvoplasiranima, a Englezima s druge pozicije.

Pobjednik dvoboja Hrvatske i Škotske na Hampden Parku ima izglede završiti na drugom ili trećem mjestu, ovisno o rezultatu dvoboja na Wembleyju.

– Dugo govorim da imamo dobru momčad. Nadao sam se da će Stephen O’Donnell zabiti jer je bio nepošteno kritiziran nakon Češke, rekao je Clarke.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!