Danas je u Ljubuškom u Gradskoj športskoj dvorani uz dodjelu medalja i pokala za najbolje završno državno prvenstvo BiH u rukometu za dječake rođene 2008.godine i mlađe.

Bilo je puno dobrog rukometa, puno uzbuđenja, dramatike i preokreta, tuge, radosti i veselja naročito u utakmicama za prvo i treće mjesto. Pobjednici u obadvije utakmice odlučeni su u produžecima dva puta po pet minuta.

U polufinalnim susretima ekipa ŠR Banja Luka bila je uspješnija od ekipe RK Sloboda rezultatom 23:13, a mladi „Skauti“ su slavili protiv ekipe RK Kozara iz Kozarske Dubice rezultatom 18:11.

U borbi za treće mjesto tek u produžecima momčad Slobode je došla do pobjede i brončane medalje pobijedivši rezultatom 21:17 momčad RK Kozare.

U borbi za treće mjesto tek u produžecima momčad Slobode je došla do pobjede i brončane medalje pobijedivši rezultatom 21:17 momčad RK Kozare.

U finalnom susretu sastali su se Izviđača 1 i ŠR Banja Luka, dvije neporažene momčadi na turniru.


Mladi „Skauti“ u uzbudljivoj završnici, regularnog dijela, ispustili su pobjedu jer su u četrdeset sekundi do kraja imali gol prednosti i sedmerac. Međutim, nisu uspjeli postići pogodak što su iskoristili mladi Banjalučani i poravnali rezultat na 15:15. U produžecima, dva puta po pet minuta, bolje su se snašli rukometaši iz Banja Luke došli do pobjede i titule prvaka BiH u ovom uzrastu.

Nakon završetka finalnog susreta, medalje i pokale momčadima te priznanja pojedincima, dodijelio je predsjednik RK Izviđač CO Toni Kraljević.

Zlatne medalje i pobjednički pokal pripao je ekipi ŠR Banja Luka, srebrene medalje i pokal za drugo mjesto momčadi RK Izviđača 1, a brončane medalje i pokal za treće mjesto momčadi RK Slobode iz Tuzle.

Najbolji strijelac turnira je Rijad Halilović iz momčadi RK Maglaj, najbolji vratar na turniru je Mate Pavlović iz RK Izviđač 1, a najbolji rukometaš je Nemanja Stupar iz momčadi ŠR Banja Luka.

Konačni plasman momčadi

  1. ŠR Banja Luka
  2. RK Izviđač 1
  3. RK Sloboda
  4. RK Kozara
  5. RK Maglaj
  6. RK Bosna
  7. HMRK Zrinjski
  8. RK Izviđač 2

Izvor:izvidjac.com

error: Content is protected !!