Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija ostvarila je fenomenalnu pobjedu protiv Češke 84:56 u posljednjem kolu skupine D Eurobasketa kojom je izborila nastup u osmini finala.

Izbornik hrvatskih košarkašica Stipe Bralić javio se iz Strasbourga u emisiju Hrvatskog radija Sport i glazba. S njim je razgovarao Lovorko Magdić.

– U najbitnijoj utakmici u grupi odigrali smo najbolje. Bilo je jasno da je Francuska najjača i da će vjerojatno uzeti poziciju broj jedan koja vodi direktno u četvrtfinale, a mi smo se borili za druge dvije pozicije, da prođemo u nokaut fazu, mini osminu finala. Cure su stvarno odigrale izvanredno svih 40 minuta, pobijedili smo Češku ogromnom razlikom. Prvi put je Hrvatska pobijedila Češku od osamostaljenja Hrvatske u službenim utakmicama u ženskoj košarci, i to sada u ovom bitnom trenutku.

Hrvatsku danas čeka dvoboj protiv Bosne i Hercegovine, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

– Ako dobijemo Bosnu i Hercegovinu, idemo u Španjolsku, u Valenciju među zadnjih osam ekipa u Europi, što bi za ovu mladu ekipu bio sjajan rezultat. Nama je prosjek godina 24 i mislim da je ovo najmlađa ekipa koja je ikad nastupila na europskom prvenstvu, ne samo hrvatska nego općenito. Najstarija igračica ima 28 godina, a od 12 košarkašica čak deset su debitantice na EP-u, dok su Begić i Tikvić 2015. bile u sastavu, ali bez minutaže i nekog statusa tako da se može reći da je i za njih ovo prvo pravo prvenstvo na kojem igraju. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!