JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira samostalnu izložbu slika ljubuškog slikara Ivana Hercega.

Svečano otvaranje izložbe bit će upriličeno u srijedu 23. lipnja, s početkom u 20 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Svoj osvrt na izložbeni postav dat će prof. Slađana Milićević.

U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Glazbene škole Ljubuški.

Ukratko o slikaru: Ivan Herceg, rođen u Prologu, općina Ljubuški 23. lipnja 1967. godine. Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru. Po profesiji je odvjetnik sa svojim odvjetničkim uredom u Ljubuškom, te vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom već 25. godina.

Do sada je imao 16 samostalnih izložbi u galerijama u zemlji i inozemstvu. Imao je više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je brojnih likovnih kolonija.

U gradskoj knjižnici Ljubuški 2001. godine, kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je izložbu pod nazivom slike iz fundusa Art Galerije Herceg, u kojoj je predstavio svoje i radove raznih umjetnika.

Kao vlasnik Art Galerije Herceg prvi u Ljubuškom organizirao je poznatu školu slikanja i to 9 sezona i mnogobrojnim polaznicima koji su poslije postigli i zavidne uspjehe na polju slikarstva, te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja (9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški.

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1400 slika, a mnoge se nalaze u privatnim kolekcijama,uredima,stanovima, te ustanovama i muzejima u zemlji i inozemstvu.

Radujemo se Vašem dolasku!

Izvor:iks-portal.info

error: Content is protected !!