Ured jednog od dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva oglasio se nakon izjava i napisa kako je Željko Komšić odbio financijski pomoć ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH.

Željko Komšić, jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nema nikakvu mogućnost financijski pomoći bilo koju organizaciju ili pojedinca, pa tako ni Košarkaški savez, bez obzira na financijsku podršku koju je želio pružiti Reprezentaciji, navedeno je danas u demantiju iz Komšićevog ureda.

Dodano je kako je demanti uslijedio nakon “medijskih natpisa da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbio zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za financijsku pomoć”.

“Nakon upita koji je stigao na adresu u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, iz ureda Željka Komšića je upućen odgovor Košarkaškom savezu, u kojem se obavještavaju da državni proračun nije usvojen. Sredstva koja su bila na raspolaganju članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine su ukinuta prošle godine zbog pandemije koronavirusa”, navedeno je iz Ureda.

Dodano je kako član Predsjedništva Bosne i Hercegovine nema nikakvu mogućnost financijski pomoći bilo koju organizaciju ili pojedinca. Tako ni Košarkaški savez, “bez obzira na financijsku podršku koju je želio pružiti reprezentaciji”.

“Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je izrazio želju da Košarkaškom savezu pomogne čim proračun bude usvojen, što je u odgovoru jasno i navedeno. Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja proteklih dana postiže povijesne uspjehe želimo još jednom poželjeti mnogo sreće u nastavku prvenstva”, navedeno je na kraju demantija iz Ureda Željka Komšića.

Podsjećamo, jutros je u programu N1 gostovao Hajrudin Prolić, glasnogovornik Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je kazao kako su u Reprezentaciji bili iziritirani jučerašnjim čestitkama političara iz države nakon pobjede nad Hrvatskom. Političara koji su odbili pomoći ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH.

Dnevnik.ba