Zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“, danas (od 10 do 22 sata) i sutra 24.06. (od 06 do 16 sati) zabranjuje se promet teretnih vozila na putu Jajce-Banja Luka.

Za vrijeme obustava promet će se preusmjeriti preko Mrkonjić Grada ili putem Turbe-Banja Luka. Također, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanske županije.

Danas do 17 sati, zbog sanacije kolovoza na snazi je obustava prometa na dionici Cazin-Ostrožac. Za vrijeme obustave prometuje se alternativnim pravcima.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava prometa (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putevima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Zbog visokih dnevnih temperatura, BIHAMK preporučuje da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Izvor:BIHAMK

error: Content is protected !!