U odlučujućoj utakmici za plasman u nokaut fazu Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je u Sevilli svladala Slovačku s uvjerljivih 5-0,  što joj je donijelo drugo mjesto u skupini E i dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu. Prokomentirali su našeg sljedećeg suparnika u emisiji EUROPEO Robert Prosinečki i Igor Cvitanović.

– Ne volimo igrati sa Španjolskom, jer oni kroz sve ove godine kad su bili europski i svjetski prvaci, igrali su isti sistem i znaju na taj način igrati, i kod njih je smjena generacija, nema najboljih, Inieste i Xavija, igrača koji su osvojili sve, ali su i dalje vrlo nezgodna ekipa, drže loptu i maltretiraju te. Treba ti puno koncentracije i puno sreće, što ne znači da Hrvatska ne može s njima, to smo pokazali kroz ove godine. No bit će to jedna fenomenalno teška i jako, jako zanimljiva utakmica, kaže Prosinečki.

– Nema razgovora da bi svi izbjegli Španjolsku. Oni su sad Slovačkoj dali pet golova, no u prethodne dvije utakmice imali su gomilu šansi, sjetimo se dva promašena jedanaesterca, njima je sad “procurilo”. Jedinmo, pokazali su da su nervozni kad im ne ide, što više utakmica odmiče oni će biti sve nervozniji, dodao je Cvitanović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!