Phoenix Sunsi sinoć su sa 104:103 pobijedili Los Angeles Clipperse u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige, a slavlje im je osigurao Deandre Ayton zakucavanjem sedam desetinki prije kraja utakmice.

Sunsi sada vode 2-0 u seriji na četiri pobjede u finalu Zapada i na pola puta su do svog prvog NBA finala nakon 1993.

Cameron Payne je bio najbolji strijelac Phoenixa sa 29 koševa, a Ayton je dodao 24 koša i 14 skokova. Devin Booker je ubacio 20 koševa. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je bio solidan, pobjedi svoje momčadi pridono je sa 11 koševa (šut iz igre 4/9, trice 1/4, slobodna bacanja 2/2), tri skoka i dvije asistencije u 13:09 minuta provedenih na terenu. Sunsi su povećali svoj niz pobjeda u doigravanju na devet.

Kod Clippersa najbolji je bio s 26 ubačaja Paul George, koji je promašio dva slobodna bacanja 8.2 sekundi prije kraja. Reggie Jackson dodao je 19 poena, a solidnu igru ostvario je Ivica Zubac. Hrvaski košarkaš je u 34:23 minute na terenu stigao do double-double učinka sa 14 koševa (šut iz igre 4/5, slobodna bacanja 6/6) i 11 skokova, a  tomu je pridodao i jedan blok. 

Clippersima je ovo četvrta utakmica doigravanja u kojoj su bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda. Treća utakmica igra se u četvrtak u Los Angelesu.

Sunsi i Clippersi izmjenjivali su se u vodstvu u zadnjim minutama druge utakmice. Booker je doveo Sunse u vodstvo 102:101 27 sekundi prije kraja, ali je George odgovorio za vodstvo 103:102 22.2 sekunde do kraja. Nakon što je Patrick Beverley prisilio Bookera da izgubi loptu 9.3 sekundi do kraja, George je imao prliku osigurati Clippersima prednost od tri koša, ali je promašio dva slobodna bacanja.

Mikal Bridges je nakon toga promašio tricu 3.3 sekunde do kraja kojom su Sunsi mogli povesti, ali su Clippersi izbacili loptu sekundu prije kraja, no uhvatio ju je Jae Crowder i dodao Aytonu koji je zakucao za pobjedu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!