Francuska i Portugal remizirali su 2:2 u zadnjem kolu skupine F Europskog prvenstva, što je obje reprezentacije odvelo u osminu finala Europskog nogometnog prvenstva.

– Zadovoljan sam s momčadi, pokazali su dobru mentalnu snagu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, organizirani, nismo ostavljali puno prostora suparniku. Primili smo drugi pogodak, ali smo uspjeli izjednačiti i mislim da je to pravedan rezultat. Igrači su shvatili što moraju napraviti i mislim da je to dobar korak prema sljedećoj fazi. Ova momčad zna što treba napraviti za pobjedu, dobro napadati i dobro se braniti. Kad tako igramo, onda je bilo kojem suparniku teško, rekao je Fernando Santos, izbornik portugalske reprezentacije.

– Ostvarili smo svoj cilj, prošli smo skupinu. Bila je to intenzivna utakmica dvije odlične momčadi. Utakmica protiv Njemačke nam je bila dobra lekcija za ispravljanje nekih taktičkih detalja i mislim da se to vidjelo. Belgija ima odličnu momčad, jednu od najboljih u Europi, ali i mi vrijedimo te želimo nastaviti naš put, kazao je Joao Palhinha, portugalski veznjak.

– Darovali smo im dva pogotka iz naših pogrešaka. Željeli smo pobijediti, jer nam je to donosilo prvo mjesto. Dobro je za Benzemu što je bio strijelac, iako nije izgubio na samopouzdanju, niti je izgubio moje povjerenje. Dobro je da se iskazao večeras. Imali smo promatrače koji su gledali Švicarce. Prvo ćemo se oporaviti, a onda se pripremiti najbolje što možemo, istaknuo je Didier Deschamps, francuski izbornik.

Rezultatom je zadovoljan i Raphael Varane, francuski branič.

– Uspjeli smo završiti kao prvi u ‘skupini smrti’. Mi smo momčad i kad smo u problemima držimo se zajedno. To smo napravili u drugom poluvremenu. Sad počinje novo natjecanje. Utakmice na ispadanje su nešto sasvim drugo. Sad ćemo se prvo dobro odmoriti, a onda se pripremiti za drugu fazu turnira.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!