Izaslanstvo Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno gradonačelnikom dr. sc. Marijom Kordićem, predsjednikom Vlade dr. sc. Nevenkom Hercegom, županijskim ministrom prosvjete znanosti, kulture i športa dr. sc. Rašidom Hadžovićem, predsjednikom Gradskoga vijeća Grada Mostara Salemom Marićem i zastupnikom u Parlamentarnoj skupštini BiH Edinom Mušićem, boravilo je u četverodnevnom radnom posjetu Republici Turskoj, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako je objavljeno na službenoj Facebook stranici “Grad Mostar”, u Predsjedništvu Turske primio ih je tajnik Predsjedništva dr. Mertin Kirath, izrazivši tom prigodom dobrodošlicu, ali i pohvalivši proaktivan pristup i suradnju u izgradnji i razvitku međusobnih odnosa. Također, organiziran je i službeni susret u turskom Parlamentu.

-Prilikom radne posjete izaslanstvo je razgovaralo s lokalnim čelnicima u Istanbulu i Ankari. Tijekom razgovora i razmjene iskustava zaključeno je kako postoje temelji i kapaciteti za razvijanje suradnje u segmentima gospodarstva i tehnologije, kao i u području zračnoga prometa te turizma. Naglašena je izuzetna geografska pozicija i prometni potencijal Hercegovačko neretvanske županije, priopćeno je.

Gradonačelnik Kordić je poseban naglasak stavio na razmjenu iskustava po pitanju komunalnih tema i infrastrukturnih rješenja naglasivši potencijal Zračne luke Mostar koji treba razvijati.

Predsjednik Vlade HNŽ Herceg poslao je poruku o potrebi stalnoga dijaloga i koordiniranoga rada u interesu žitelja cijele županije, pozvavši Tursku na snažnije investiranje o projekte od zajedničkog interesa, poglavito na polju razvitka turističke ponude i prometne infrastrukture.

-Izaslanstvo se susrelo i s generalnim direktorom Agencije za informiranje i komunikaciju Republike Turske Ebubekir Sahin s naglaskom na važnost medija u komunikaciji s građanima, kao i promociji kulture i turističkih potencijala. Domaćini su prezentirali rad i kapacitete velikih medijskih kuća, prije svega Haber Globala, priopćeno je.

Kordić i Herceg izrazili su zadovoljstvo stečenim iskustvima i uspostavljenim vezama tijekom radne posjete, osobito produktivnim sastancima koji će u budućnosti rezultirati aktivnom suradnjom u promicanju gospodarskih, informacijskih, turističkih i prometnih kapaciteta Grada i Županije.

Izvor: HMS

error: Content is protected !!