Fenomenalna reprezentativka BiH Jonquel Jones u utakmici četvrtfinala Eurobasketa protiv Francuske (67:80) pružila je još jednu partiju za pamćenje, postavivši rekord po broju skokova na jednoj utakmici EP-a, zbog čega ni sama nije krila oduševljenje.

Osim što je postigla 29 poena, naturalizirana košarkašica s Bahama ostvarila je novi rekord Europskih prvenstava u broju skokova na jednoj utakmici – 24 skoka.

Dosadašnji rekord su držale tri košarkašice – Marija Vadejeva, Quanitra Hollingsworth i Malgorzata Dydek. One su na prvenstvima 2017. (Vadejeva protiv Grčke i Hollingsworth protiv Italije) i daleke 2003. (Dydek protiv Španije) ostvarile po 21 skok na jednom meču.

Jones ih je na utakmici protiv Francuske nadmašila, a u izjavi za službenu stranicu Košarkaškog saveza BiH istakla je ushićenje koje osjeća.

“Obično nisam netko tko puno priča o statistici, ali sada moram reći da je zaista nevjerojatno postići nešto što će ostati u povijesti Eurobasketa. Veoma sam uzbuđena i sretna što sam to imala priliku učiniti na ovom EP-u”, kazala je Jones, koja se osvrnula i na subotnji susret protiv Švedske.

“Očekujem trijumf, naravno. Pobijedile smo u toliko utakmica, bile bismo razočarane kad bismo tek tako odšetale s Eurobasketa, a da nismo uspjele odškrinuti vrata SP-a. Švedska će se sigurno žestoko boriti, ali to je utakmica u kojoj možemo pobijediti. Takav je mentalitet naše ekipe, pobjednički”, izjavila je Jonquel Jones.

U slučaju pobjede protiv Švedske, BiH bi se plasirala na kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!