Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina (1961.) zbog silovanja maloljetnice.

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je krajem 2020. i početkom 2021. godine na više autobusnih stajališta na području Splita, uglavnom u blizini škola, zalijepio oglas kojim traži djevojku za druženje, uz naknadu, i na kojem je objavio broj svog mobitela.

Kada mu se na oglas javilo dijete sniženog rasuđivanja, on joj je, tereti ga se, tijekom dva tjedna poslao više SMS poruka, a potom je silovao, zaprijetivši joj ako bude nekome nešto govorila.

Prijetio joj pa je ponovno silovao

Nakon što se maloljetna djevojka nakon toga odbila sastati sa 60-godišnjakom, tereti ga se da je, u cilju da kod nje izazove strah, zaprijetio da će nauditi njoj bliskoj osobi. Djevojka se nakon toga ponovno sastajala se njim te ju je muškarac silovao još dva puta.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, objavio je DORH, prenosi Index.

/HMS/

error: Content is protected !!