Neposredno prije prve pripremne utakmice, kojom je debitirao u dresu Gorice u pobjedi protiv HUNS-a (4-1), 20-godišnji ofenzivac Toni Fruk postao je i službeno novi igrač HNK Gorice. Došao je na posudbu iz talijanske Fiorentine po modelu 1+1 godina.

– Nakon što sam šest mjeseci proveo na posudbi u Dubravi, želio sam klub koji će za mene biti stepenica više, a Gorica to definitivno jest. Sad je na meni da se dokažem ovdje. Goricu sam sa strane vidio kao vrlo ozbiljan klub, kao legitimnog kandidata za pozicije u vrhu tablice. Na kraju prošle sezone nije bilo sreće, a moja je želja da u sezoni pred nama pomognem momčadi da budemo bolji i uspješniji, rekao je Fruk, koji je odabrao broj 16 na dresu.

Njegova karijera krenula je iz njegova sela u Slavoniji, pa preko Osijeka, Belgije, Italije i Dubrave došla do Velike Gorice.

– Krenuo sam iz sela Lila pokraj Našica, pa sam otišao u NK Našice, gdje sam prvo bio vratar, ali bilo mi je dosadno na golu, tako da sam ipak odlučio igrati. Zamijetili su me iz Akademije Krpan&Babić, u kojoj sam proveo šest godina, nakon čega je slijedio transfer u belgijski Mouscorn. Od tamo sam otišao u Fiorentinu na posudbu na pola sezona, nakon čega su me i otkupili. Definitivno je to vrijedno iskustvo, no nažalost dogodila se ozljeda, pa sam veći dio tog razdoblja bio izvan terena. Unatoč tome, naučio sam puno toga što mi sad svakako pomaže, istaknuo je, te dodao da bi ga zadovoljilo da Gorica bude što više na tablici, da se nametne treneru i pomogne momčadi kako god može.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!