U tjednoj akciji održanoj u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL od 16. do 22. lipnja na zagrebačkom području, kontrolirano je 2417 vozača od kojih je njih 113 bilo pod utjecajem alkohola, izvijestila je zagrebačka policija.

Od ukupno 1236 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (638), a slijede vožnja pod utjecajem alkohola (113), nekorištenje sigurnosnog pojasa (104) i nepropisna uporaba mobitela (81).

Prilikom upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom uhvaćeno je 13 vozača, a prije stjecanja prava njih osam, dok je zabilježeno i 304 ostalih prekršaja, precizirala je policija.

U akciji je kod 26 vozača izmjereno više od 1,5 promila, a evidentirana su i 23 mlada vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola.

Najveća koncentracija alkohola od 2,42 promila izmjerena je u subotu predvečer kod 50-godišnjeg vozača koji je upravljao vrbovečkom Ulicom Stjepana Radića, dodala je policija.

Prilikom provođenja akcije 14 osoba je zadržano i smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a njih 13 je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Od 22 osobe koje su preliminarno testirane na droge, jedna osoba bila je pozitivna, dok su se dvije osobe odbile podvrgnuti testu, izvijestila je policija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!