Hrvatska muška seniorska reprezentacija završila je petodnevne pripreme u Poreču i krenula je u Španjolsku, gdje će s domaćinom u nedjelju, 27. lipnja u 20 sati odigrati dvoboj trećeg kola EHF Euro Cupa te dan kasnije prijateljsku utakmicu s Egiptom.

Izbornik Hrvoje Horvat pozvao je 18 rukometaša, a zbog ozljeda su otpali Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević, pa su naknadne pozive dobili Gianfranco Pribetić i Marko Račić.

– Ovi mladi dečki stvarno daju sve od sebe. Nije im lako s obzirom da smo se okupili kasno u šestom mjesecu, ali motiv je ogroman, vidi se to po treningu, vidi se po tome da su stvarno maksimalno koncentrirani i pokušavaju loviti moju ideju. Što više treniramo, što smo dulje ovdje, to vidim da je okupljanje svrsishodnije, rekao je izbornik Horvat.

O prvom protivniku Španjolskoj kaže:

– Oni su europski prvaci, u punom su treningu budući da se spremaju za Olimpijske igre. Čeka nas iskusna ekipa, koja je najdulje na okupu u Europi. Sigurno će nas znati kazniti, prepoznati će svaku našu pogrešku, ali to je ono što tražimo, da ova mlada ekipa odigra ovako jake utakmice, da vidimo koliko smo daleko od najvišeg nivoa.

Poslije Šopanjolaca čekaju nas Egipćani:

– Dok je Španjolska ekipa koja je taktički dovedena do savršenstva, Egipat je jedna fizička ekipa, koja dominira fizikom, s jednom trkačkom rolom gdje 60 minuta drže jaki tempo, to će biti jedan potpuno drugačiji izazov. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!