Marin Čilić u odličnom raspoloženju dočekuje početak trećeg Grand Slam turnira ove sezone, koji u ponedjeljak započinje na legendarnim travnatim terenima u Wimbledonu, gdje ga u prvom kolu čeka 97. tenisač svijeta, Talijan Salvatore Caruso.

Marin se javio video linkom iz Londona, kako bi predstavio drugo izdanje humanitarno-sportskog spektakla “Gem Set Hrvatska”, koje će 12. i 13. srpnja biti održano u Petrinji u organizaciji njegove Zaklade.

– Stignem se pozabaviti najviše oko dogovaranja sa sportašima i oko cijelog koncepta događanja, a moja ekipa iz Zaklade se bavi s cijelom organizacijom. Nije jednostavno skupiti sve sportaše na jedno mjesto. Strašno sam sretan što ćemo nakon Šalate, koja je bila fenomenalna i gdje su uživali, i gledatelji i sportaši, doći u Petrinju. Vjerujem da ćemo našim igrama i našim dolaskom doprinijeti tom kraju, da im se podigne duh, da se oči Hrvatske opet upru prema njima i da im se pomogne koliko god se može, rekao je Čilić koji je dva i pol tjedna u Stuttgartu osvojio 19. naslov u karijeri nakon tri godine čekanja.

Dobio samopouzdanje za Wimbledon

– Zasigurno da mi je to jedna od dražih titula u karijeri, jer je došla nakon dugog posta, nakon tog traženja. Nije bilo jednostavno kroz uspone i padove forme, ali posljednjih nekoliko tjedana sam osjetio da su stvari kliknule na svoje mjesto, što je rezultiralo osvajanjem turnira u Stuttgartu. To mi daje veliko samopouzdanje ne samo sada za Wimbledon, nego i za ostatak cijele sezone. Vjerujem da sam sada na pravom putu da se vratim tamo gdje mislim da mi je mjesto.

Nakon dvije godine tenisači i tenisačice ponovno su se vratiti u All England Club, gdje je Marin Čilić 2017. ostao na korak do drugog Grand Slam trofeja. Wimbledon nije onakav kakav je bio prije, nova su pravila na snazi.

– Dosta su drugačije okolnosti nego inače. Svi smo smješteni u jednom hotelu, praktično u centru Londona, pokraj Big Bena. No, to nam ne znači puno, jer, iako s prozora gledamo u Big Ben, ne smijemo nigdje izaći izvan hotela i izvan teniskog centra u Wimbledonu. Tako će biti, nadam se, naredna dva i pol tjedna. U hotelu nam je sve organizirano, a jedino što je nezgodno je prijevoz od hotela do teniskog centra, koji traje dosta dugo.

Slijedi Wimbledon


Sve su te mjere poduzete kako bi se tenis vratio u Wimbledon, nakon što je prošlogodišnje izdanje turnira otkazano i nije održano prvi put od završetka Drugog svjetskog rata.

– Turnira će biti, trenutačno s nekim restrikcijama za gledatelje, a najavljeno je da bi za finale mogao biti puni kapacitet središnjeg terena. Motiv je velik, bio stadion pun ili ne. Wimbledon mi je jedan od najdražih turnira u sezoni, tu sam bio blizu titule prije četiri godine i nadam se da bih mogao opet napraviti sjajan rezultat.

Prođe li Carusa, Marina bi u 2. kolu čekao bolji iz dvoboja dvojice kvalifikanata, Argentinca Marca Trungellitija i Francuza Benjamina Bonzija, a treće kolo mu može donijeti drugog igrača svijeta Rusa Danila Medvjedeva.

Trening sa Škotom

Za Wimbledon se pripremao trenirajući i s Andyjem Murrayem, koji od 2017. nije nastupio u Wimbledonu zbog ozljede kuka na kojem je imao dvije operacije.

– Trening s Andyjem je bio jako intenzivan, bio je jako motiviran, tako da sam ostao s jedne strane čak malo iznenađen njegovom razinom.

Trenirali su na dan dvoboja nogometnih reprezentacija Hrvatske i Škotske u Glasgowu, u kojem su ‘Vatreni’ pobjedom 3-1 izborili mjesto u osmini finala Europskog prvenstva, a Škote još jednom ostavili bez plasmana u drugi krug natjecanja.

– Iskreno, bili smo potpuno zaboravili da je taj dan utakmica Hrvatska – Škotska pa me tek pred kraj treninga pitao što mislim. Predvidio sam tvrdu i tešku utakmicu, s obzirom na prijašnja iskustva, ali srećom je ispalo sve fenomenalno za nas. Nismo se nakon toga sreli. Sakrio se. Nije smio izlaziti, rekao je Marin kroz smijeh.

Nedugo nakon nastupa u Wimbledonu, pred Čilićem će biti još jedan izazov – četvrti nastup na olimpijskom turniru.

– Ove godine će biti drugačije igrati na Olimpijskim igrama, s malim brojem gledatelja. Nastupit ću i u paru s Ivanom Dodigom, ponovno nakon 2012. Nadamo se sjajnom rezultatu, također i u singlu. Imat ćemo i Matu Pavića i Nikolu Mektića koji pokazuju strašnu formu u ovoj sezoni. Nadamo se sjajnim rezultatima i da će forma biti dobra kroz ovih nekoliko tjedana. Mala pauza za ‘Gem Set Hrvatska’, a onda se nadamo nekim medaljama. Bilo bi lijepo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!