Miroslav Ćiro Blažević i dalje je sa Slavenom Bilićem surekorder s ostvarenim četvrtfinalom Europskog prvenstva.

“Trener svih trenera” u razgovoru za HRT u emisiji Europeo ocijenio je učinak Vatrenih na ovogodišnjem Euru.

– Mi ne možemo živjeti u jednom normalnom ritmu. Mi imamo samo “cik-cak” i to je ono što nas čini interesantnim i jako je velika sreća da se na koncu ipak radujemo. Ovo što su nam priuštili naši reprezentativci bilo je nezaboravno. Za mene, kao trenera, važnija je konstatacija smo kvalitetni i da možemo.

Otkrio je Ćiro da se čuo s izbornikom Zlatkom Dalićem i prije i poslije utakmice.

– Nikad mu ništa nisam sugerirao. Poznajem ga, znam njegovu nadarenost i savjest, te znam da je sve dobro analizirao. On pogriješi, ali malo, onoliko koliko je dozvoljeno, rekao je Blažević u razgovoru sa Stjepanom Balogom.

Istaknuo je Matea Kovačića Luku Modrića.

– Nakon što sam ga kritizirao, postao je vrlo značajan igrač hrvatske reprezentacije. On nije ni svjestan zašto sam ga kritizirao, ja znam njegove kapacitete. Nema ništa gore za trenera kad igrač ne da svoj učinak adekvatan svojim kapacitetima, rekao je Blažević o Kovačiću.

– Modrića i da ne spominjemo. On je nogometni genijalac kojeg je priznao cijeli svijet. Svaka riječ o njemu je suvišna. Cijeli nogometni svijet ga voli, dodao je Ćiro.

Hrvatska će u osmini finala Eura igrati protiv Španjolske.

– Bit će 2:2, produžeci 2:2, penali i mi odlazimo dalje. Veliki sam optimist iako su oni favoriti, ali naši drski mladići su u stanju pobijediti Španjolsku koja je favorit za titulu prvaka, zaključio je Blažević.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!