Danas u 18 sati utakmica istine za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Na stadionu Parken u Kopenhagenu Luka Modrić i društvo, bez pomoći Ivana Perišića, pokušat će protiv favoriziranih Španjolaca izboriti plasman među osam najboljih momčadi Starog Kontinenta.

Velika je vijest za Vatrene da se na tribine vraćaju hrvatski navijači, koji nisu mogli u znatnijem broju biti prisutni na utakmicama u skupini koje smo igrali u Londonu i Glasgowu. Očekuje se da će ih sigurno biti više od 5000, možda i 8000.

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA, 18:00, HTV2

Očekivani sastavi:

HRVATSKA: Livaković – Juranović (Vrsaljko), Vida, Ćaleta Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Petković, Rebić (Brekalo)

ŠPANJOLSKA: Simon, Azpilicueta, Garcia, Laporte, Alba – Koke, Busquets, Pedri – Sarabia, Torres – Morata

Što je Dalić nagovijestio na jučerašnjoj konferenciji za novinare?

15:07

– Oni vole posjed, ulaze u prazan prostor, puno rotacija u veznom redu. U sve tri utakmice su imali puno posjeda i stvarali su šanse na taj način. Druga kvaliteta im je visoki presing sa četiri do pet igrača, mi moramo paziti da nas ne uhvate u takvim situacijama. I protiv Šveđana i Poljaka imali su u prvih pola sata nekoliko izrazitih šansi, a poslije se utakmica razvodnila, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Milanović nahvalio Perišića, ali očekuje pobjedu Vatrenih

14:18

– Od njih uvijek očekujem pobjedu. Vidjeli smo kako su neke od prvih utakmica prošle, kako su neke reprezentacije koje su bile manji favoriti na papiru odigrale sjajno. Prema tome, nema razloga da Hrvatska ne uzme mjeru Španjolskoj, rekao je predsjednik RH.

“Kad je tekma, mi smo uvijek za!”

13:59

– Došli smo iz Njemačke autom i trajektom. Sinu je bio rođendan, tako da mu je to poklon za rođendan. Kad je tekma, mi smo uvijek za!, kaže jedan navijač Robertu Jelečeviću na ulicama Kopenhagena.

Hrvatski navijači preplavili su Kopenhagen

13:38

Podsjetimo, Hrvatska će u Kopenhagenu prvi put na ovom turniru imati veliku podršku navijača kojih se večeras na Parkenu očekuje najmanje četiri, a moguće i 6-7 tisuća. 

St. Peterburg ruši Covid rekorde, ali…

13:30

UEFA je danas odlučila što s domaćinstvom Sankt Peterburga, grada koji je u zadnja 24 sata imao rekordan broj oboljelih i umrlih od Covida. Ovaj EP stvarno je, složili bi se mnogi, prilično neregularan. Ipak, usprkos tome želimo pobijediti danas Španjolce i dalje sudjelovati na njemu, što ćemo, alternative nema.

Mario Zorko i Zdravko Reić su u Studiju 4 s Petrom Vlahovom pričali o današnjoj utakmici

12:35

– Zabrinuti su Španjolci. Pročitao sam u El Paisu da računaju da će biti 1700 španjolskih navijača i 5-6 tisuća Hrvata. To će biti fantastično, nama treba ta podrška. Dalić je imao pravo, to je bio hendikep Hrvatske, da se igra ovim sustavom, kojim su naši navijači bili onemogućeni, rekao je Reić.

Je li ovo potvrda da će Juranović dobiti prednost pred Vrsaljkom?

12:05

Hrvatski nogometni savez nudi navijačima nošeni dres, a maneken je Juranović, koji je odigrao odličnu utakmicu protiv Škota i upitno je hoće li u početnih 11 biti on ili odmoreni Vrsaljko. Ako je suditi po temi HNS-ova spota, čini se da su možda odali da je ipak Juranović “taj” koji će istrčati danas na Parken stadionu.

Ćiro se prisjetio kako je u ključnom trenutku ostao bez Alena Bokšića

11:50

– Meni u presudnom času najbolji igrač, to danas mogu reći kada više nisam izbornik, Bokšić – nema Bokšića! Što ćemo, nema Bokšića, kraj svijeta! A bogami, nije kraj svijeta!, rekao je Ćiro.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!