Nijemac Thomas Roehler, aktualni olimpijski prvak u bacanju koplja, objavio je u ponedjeljak da se neće natjecati na olimpijskim igrama u Tokiju (23. srpnja do 8. kolovoza) zbog ozljede leđa, a od nastupa na ovogodišnjim Igrama odustao je i Poljak Adam Kszczot, svjetski dvoranski prvak na 800 m.

– Bilo mi je nevjerojatno teško odustati od odlaska u Tokio. S trenerom sam detaljno izvagao za i protiv, ali u konačnici odlučila je briga za moje zdravlje, izjavio je 29-godišnji Roehler koji se ozlijedio na treningu.

– Sada moram slušati svoje tijelo jer se želim natjecati na najvišem nivou još nekoliko godina. Sudjelovanjem na olimpijskim igrama previše bih riskirao zbog ozljede leđa, dodao je.

Roehler, koji je i aktualni europski prvak, osvojio je zlato na OI-ju u Rio de Janeiru hicem od 90,30 m.

Istovremeno je poljski srednjeprugaš Adam Kszczot također objavio da odustaje od OI u Tokiju zbog “lanca događaja”.

– Na žalost, ovaj put neću biti tamo. Ostajem u Poljskoj”, objavio je Poljak na svom Facebooku, dodajući da ga njegov “organizam odbija slušati” od povratka s priprema u Keniji i da ga je cjepivo protiv Covida-19, kojeg je primio, poremetilo te da bi se sada trebao baviti “obiteljskim pitanjima.

Ali 31-godišnji Kszczot je istaknuo da to ne znači da “odustaje sasvim, nego da će se početi prioremati za drugi dio sezone”.

On je na 800 m osvojio zlato na svjetskom dvoranskom prvenstvu 2018. te srebrne medalje na svjetskom dvoranskom prvenstvu 2014. te na svjetskim prvenstvima 2015. i 2017.

Sudjelovao je na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru, ali nije stigao do finala.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!