Novinari Edo Pezzi i Ivo Mikuličin gostovali su u Studiju 4 i komentirali ispadanje hrvatske nogometne reprezentacije s Eura.

Edo Pezzi je istaknuo kako je jučer bila utakmica istine.

– Imamo situaciju koja je po mnogočemu tragikomična. Vlašić je rekao kako je to neuspjeh, a Dalić kako je to bio naš cilj. Luka je rekao kako se igrači 70 minuta nisu vidjeli na terenu. U pojedinim fazama utakmice Španjolci su nam se nudili, a mi to nismo htjeli uzeti, rekao je.

Rekao je kako je obrana cilj svega, a mi to nismo uspjeli konsolidirati u tri godine.

– Onda se nadovežu neke stvari i tvrdoglavost izbornika s dva, tri igrača. Stekao sam dojam da ovi koji su skoro donijeli preokret i senzaciju, htjeli su reći Daliću kako im nije bilo mjesto na tribinama. Igrali su iz jednog prkosa. Ostalo je malo da onaj koji je igrao najmanje, Budimir, da mu donese slavu. Ne može se bježati od nekih stvari, tako je i sad došlo na svoje, rekao je.

Problemi u reprezentaciji

Istaknuo je Pezzi kako je puno problema, počevši od saveza, koji kaže da je cijepljenje individualna stvar svakog pojedinca.

– Kao da oni idu u Drniš na neki sajam pa ćemo se tamo malo zabavljati. Idu braniti boje države iza kojih stoji cijela nacija i žele uspjeh. Sad skidaju krivicu sa sebe, a krivi su. Takvih krivaca u ovom rezultatu je bezbroj. Bilo je grešaka od sastavljanja momčadi, taktike, tvrdoglavosti i ne znanja. Prave reprezentacije naprave po 50, 60 napada na protivnika, a mi po dva ili tri. 

Ivo Mikuličin komentirao je situaciju s Rebićem i Gvardiolom te rekao kako nam se ne smije dogoditi da jedan mijenja kopačke, a drugi pije vodu tijekom utakmice. Komentirao je i prvog napadača.

– Meni je jučerašnja utakmica dokaz da Petković nije atipična devetka, nego demode igrač. Zagrebački novinari su ga dizali u zvijezde. Gavranović je protiv Francuza pokazao da je bolji od Petkovića. Hrvatska je bez Lovrena i Perišića kao Francuska bez Pogbe i Mbappéa. Najveća primjedba je izostavljanje Oršića. On je jučer unio preokret. Ovi ostali su usput, rekao je.

Rekao je kako javnost pretjeruje s kritikama, a Hrvatska nema tako kvalitetnu momčad koja će otvorenog garda igrati protiv Španjolske.

– Mi imamo nevjerojatno spore središnje braniče, to moderan nogomet ne trpi, dodao je.

Pezzi se čudi kako se mogu dogoditi takve greške na Euru.

– Gdje je taj maser da pušta ovog da pije vodu, pa to u životu nisam vidio. To je komedija. Ta situacija, pa Rebić, to nisu slučajne stvari. To je dokaz da se vodi borba oko vrha u savezu. Nisu odgovorili Rakitiću koji se nudio da igra. Ostavljeno je da o svemu odlučuje Dalić, a on se jadan izgubio. Dalić je dobar čovjek koji bi dao sve za ovaj posao. Ćiro kad brani Dalića, to je vrlo opasno. Njega ne treba nitko braniti, rekao je.

Pezziju nije jasno zašto je Zlatko Dalić vodio neke reprezentativce ako su samo stajali kao navijači po ovoj vrućini, a pokazivao je tvrdoglavost s Rebićem.

– Dobili smo Škotsku koja je najgora reprezentacija i počeli smo letjeti. Trebalo je uvesti neke igrače i tražiti preokret pa što bude, rekao je.

Mikuličin: Vezna linija Hrvatske nije ono što mi govorimo

Mikuličin ističe kako vezna linija Hrvatske nije ono što mi govorimo.

– Mi po našim pričama imamo veznu liniju koja je među najboljima na svijetu. Ta vezna linija ne ide po loptu da netko od stopera primi loptu i da nekom u veznu liniju i kreće kombinatorna igra, nego mi počinjemo svaki napad tako da Livaković napuca loptu preko centra i počinje borba za ničiju loptu.

Pita se što je odigrao sinoć Luka Modrić. Smatra kako Brozović, Kovačić i Modrić nisu nikoga izigrali u kombinacijama ni akcijama na Euru.

– Mi se moramo vratiti Ćirinim kriterijima iz Francuske. Rebić i Petković nisu igrači koji zadovoljavaju hrvatski mentalitet i stil hrvatskog nogometa. Stil našeg mentaliteta su Oršić i Pašalić, rekao je.

Pezzi: Kovačić i Modrić ne mogu igrati zajedno

Pezzi se nadovezao kako je vezna linija ugušena.

– Sad je evidentno da Kovačić i Modrić ne mogu igrati zajedno. Treba još jedan Brozović kojeg je Dalić izbacio poslije jedne lošije utakmice, a tri godine mu je najbolji igrač, rekao je.

Što poslije Eura?

– Od Jarnija nemamo pravog lijevog boka, a od Srne desnog boka. Nemamo toliku bazu i kvalitetnih igrača da uskoče preko noći. Ispala je Nizozemska, Francuska, a koja je tragedija da je ispala Hrvatska poslije jedne veličanstvene bitke, rekao je Mikuličin.

Pezzi smatra da koliko god je Dalić imao sreće u Rusiji, sada se ona okrenula.

– To je sve varljivo. Ne može se oslanjati na sreću. Ove godine smo propustili veliku priliku jer nema sigurnog favorita. Bila je velika šansa. Mi nismo vjerovali u sebe jer se od početka govorilo da je cilj proći skupinu. Da smo pobijedili Španjolsku, odmah bi bili proglašeni favoritima Eura jer smo skinuli skalp velikoj reprezentaciji, rekao je. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!