Hrvatska nogometna reprezentacija svoj je nastup na Euru zaključila 3:5 (1:1, 3:3) porazom od Španjolske u susretu osmine finala u Kopenhagenu. Dva su pogotka Španjolci postigli u trenucima kada je Hrvatska imala igrača manje na terenu.

Nakon što je Hrvatska povela u 20. minuti protiv Španjolske, samo 18 minuta poslije uslijedilo je izjednačenje. Pablo Sarabia zabio je izjednačujući gol za Španjolsku dok je Hrvatska imala igrača manje. Naime, hrvatski reprezentativac Ante Rebić izašao je s terena kako bi zamijenio kopačke.

– To je elementarna početnička pogreška. Nevjerojatno je da u 38. minuti igrač ide mijenjati kopačku. Nevjerojatna stvar, a i nevjerojatna stvar da to suigrači nisu vidjeli, rekao je Anton Samovojska u Europeu.

I u drugom dijelu slična situacija koja je Španjolcima donijela prednost. Ferran Torres je doveo Španjolsku u vodstvo od 3:1, Joško Gvardiol je kasnio u reakciji, pio je vodu.

– To su te dvije situacije koje upravo komentiramo. Mi mijenjamo kopačke i pijemo vodu i dva gola primimo. Protivnik nas kazni. Očito moramo još odrastati, rekao bih, i te stvari napraviti drugačije, kvalitetnije, bolje jer ova utakmica nije protiv Škotske, nije protiv Češke, utakmica je protiv jako dobre momčadi koja kažnjava svaku nepažnju, svaki kiks, rekao je nakon susreta izbornik Zlatko Dalić.

– Stvari se jednostavno događaju. Mi moramo znati da Gvardiol ima 20 godina. On je naša budućnost, ali u nekim datim trenutcima treba odrastanje, što je normalno. Što se dogodilo s Rebićem, to nismo ni vidjeli. Mogao je on mijenjati kopačke, a da mi i ne primimo gol. U globalu, čudna utakmica nevjerojatno, rekao je Robert Prosinečki.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!