Gradski vijećnici danas su okupljanjem ispred jedne od sportskih kladionica u blizini Katoličke crkve ukazali na problem nekontroliranog otvaranja kladionica na području grada Bihaća, kao i okupljanja velikog broja migranata u ovim objektima čime se narušava sigurnosna situacija za stanovnike grada na Uni.

-Odlukom o komunalnom redu Gradskog vijeća Bihać između ostalog određena je i propisna udaljenost sportskih kladionica i sličnih objekata od školskih i vjerskih ustanova. Ta udaljenost bi trebala biti najmanje 100 metara. Mi smo se zato danas okupili ispred kladionice koja je u neposrednoj blizini Gradske katoličke crkve i tražimo od Županijske inspekcije da provjeri osnovanost naših navoda – izjavio je dopredsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Asmir Budimlić.

Gradski vijećnik Adnan Lipovača iz Stranke za BiH aktualizirao je i problematiku okupljanja velikog broja migranata u kladionicama, naročito u središtu grada.

-Građani nam se gotovo svakodnevno obraćaju i traže pomoć, jer veliki broj migranata – osoba bez ikakvih osobnih dokumenata provode i po cijele dane u kladionicama u samom središtu grada. Nerijetki su incidenti, odnosno ugrožavanje sigurnosti svih građana koji se kreću ili žive u blizini ovih objekata. Nedopustivo je da osobe bez identiteta koje traže našu pomoć, provode cijele dane u sportskim kladionicama. Nadam se da će Županijska uprava za inspekcijske poslove i drugi nadležni organi hitno reagirati i po ovom pitanju – kazao je vijećnik Lipovača.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!