Omiš je već 11. put domaćin Međunarodnog kampa rukometnih vratara, na kojem velika imena tog sporta svoje znanje prenose mladoj i talentiranoj djeci. Unatoč problemima vezanima za pandemiju, organizatori su i ove godine sve uspjeli održati na visokoj razini.  

– U svijetu rukometa svi kažu da je golman više od 50 posto ekipe, a zapravo se najmanje radi s golmanima i najmanje se ulaže u njihov rad. Samim time je kamp ovaj pokazao da se treba raditi s golmanima i da su golmani budućnost rukometa, rekao je Filip Ivić.

Jelena Grubišić, Ivić i Nikola Portner samo su neki od sportaša koji će svoje znanje prenositi djeci tjedan dana, koliko kamp traje.

– Kad sam ja bila u njihovim godinama, djece koja sad rade, nisam imala ove mogućnosti. Tako da mislim da je ovo jedna vrhunska stvar za njih da rade s odličnim trenerima, s također golmanima, da steknu nova iskustva i nešto novo čuju i vide. Mislim da je to za njihov razvoj odlično, rekla je Grubišić.
 
– Oni kad napuste ovaj kamp da sve što su naučili da jednostavno na trening nasamo ispred ogledala, da kažu treneru svom “evo ti loptice, hajde mi bacaj, to ti to sam vidio, na tome želim raditi”, da jednostavno to uzmu u svoju prtljagu, smatra Portner.

Na kampu se pozornost ne posvećuje samo radu na tehnici nego i ostalim segmentima potrebnima za stvaranje kvalitetnog vratara.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!