Policijski službenik iz Kentuckyja vraća se na posao nakon što je policijska uprava Louisville Metro potvrdila da ga neće disciplinski kazniti jer je u tišini molio krunicu ispred klinike za pobačaje u Louisvilleu prošle zime, dok nije bio na dužnosti.

Dana 20. veljače 2021. prije zore u subotu policajac je zajedno sa svojim ocem u tišini molio ispred Ženskog kirurškog centra EMW. Ime policajca nije javno objavljeno.

Kratko nakon što je započeo svoju redovnu dužnost ophodnje policajcu je naređeno da se vrati u ured svojeg odjela gdje je razmješten na administrativni dopust uz plaću dok se ne provede istraga. Odlikovani 13-godišnji veteran, bez prethodnih disciplinskih prekršaja koji uzdržava ženu i četvero male djece ostao je u neodređenom dopustu, piše Life Site News.

“Ali za one od nas koji su ga branili je zapanjujuće – zapravo šokantno – da bi se policijska uprava na ovaj način odnosila prema vrijednom i odanom policajcu”. – rekao je odvjetnik društva Thomas More Matt Heffron.

Policijska uprava poslala je službeniku obavijesti o potencijalnim kršenjima standardnih operativnih postupaka uprave i statuta Kentuckyja.

“Nikakva molitva izvan službe nije obuhvaćena optužbama policijske uprave i bilo kakva formalna kazna u tim okolnostima kršila bi njegova prava iz prvog amandmana.” – rekao je Heffron.

U ožujku je društvo Thomas More, radeći s odvjetnikom iz Louisvillea Blaineom Bloodom poslao policijskoj upravi detaljnu analizu prihvatljivih odredbi kolektivnog ugovora, standardnih operativnih postupaka policijske uprave i prvog amandmana zahtijevajući da se slučaj riješi brzo i da službeniku bude omogućeno da se brzo vrati na posao.

Odvjetnici također upozoravaju da odjel nije poduzeo nikakve disciplinske mjere protiv službenika koji su kao dežurni policajci na dužnosti, uniformirani, hodali s pokretom Black Lives Matter i u LGBT povorkama.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

error: Content is protected !!