Američka sprinterica Sha’Carri Richardson bila je pozitivna na marihuanu na američkim olimpijskim kvalifikacijama zbog čega bi mogla ostati bez plasmana u Tokio, piše u četvrtak “The New York Times” pozivajući se na neimenovane izvore.

Richardson (21) je pobijedila u finalu na 100 metara na američkim kvalifikacijama u lipnju, osiguravši tako nastup na OI u Tokiju. U travnju je postala šesta najbrža žena na svijetu na mitingu na Floridi s vremenom od 10,72 sekunde.

Marihuana je na popisu zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije (WADA), a pozitivan rezultat može dovesti do suspenzije od mjesec dana do dvije godine.

Ako se ova informacija pokaže točnom Richardson bi ostala bez pobjede i atletičarka koja je na kvalifikacijama imala slabije vrijeme kvalificirala bi se na Olimpijske igre, čak i ako Richardson dobije samo minimalnu kaznu.

“New York Times” je također izvijestio da su druge finalistice na 100 metara bile obaviještene da su promovirane za jedno mjesto na ljestvici. Richardson se oglasila preko Twittera s porukom: – Ja sam čovjek.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!