Nakon teškog poraza od Brazila, hrvatski košarkaši uspjeli su svladati Tunis i izboriti polufinale olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu.

– Dobro smo otvorili utakmicu, posebno agresivnom individualnom obranom na ‘pick&rollu’. U trećoj četvrtini smo se dosta povukli, dopustili im lagane poene, razigrali su se i bilo ih je teško braniti. Svi vidimo da nismo bili dobri ove dvije utakmice, rekao je nakon utakmice s Tunisom hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović.

Izabranike Veljka Mršića sada čeka polufinalni ogled protiv Njemačke. U drugom polufinalu sastaju se Brazil i Meksiko, a samo pobjednik turnira izborit će plasman u Tokio.

– Nakon dana odmora nadam se da će u subotu protiv Njemačke biti puno bolje. Svatko treba poći od sebe s individualnom odgovornosti na oba kraja terena. Treba se dobro pripremiti i nadam se da ćemo gledati kvalitetniju Hrvatsku u subotu, izjavio je Bogdanović.

– Bilo je jako teško. Prvo poluvrijeme smo radili odlično u svim segmentima, a u trećoj četvrtini nismo imali isti pristup. Bili smo dosta statični, dosta statičnih šuteva i izgubljenih lopti. Oni su pak realizirali neke lake poene i dali smo im praktički vjetar u leđa i to dovodi do ovakvog rezultata, rekao je Ante Žižić nakon utakmice s Tunisom.

– Teško je, nismo odradili dosta zajedničkih treninga, ali nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti. Nemamo pravo na pogrešku, smatram da ćemo u utakmici protiv Njemačke odraditi puno bolji posao, dodao je Žižić.

– Imali smo jako dobro prvo poluvrijeme, a onda u trećoj četvrtini primimo 29 koševa i zakompliciramo utakmicu. Na kraju je najbitnije da smo pobijedili, treba izvući pouke iz ove dvije utakmice i dobro se pripremiti za polufinale, rekao je nakon utakmice Miro Bilan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!