U Hrvatskoj jučer 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, a na bolničkom je liječenju 139 oboljelih. Preminule su još 3 osobe. Dobra je vijest što nema novih pacijenata na respiratoru. Iz Stožera su još jednom apelirali na sve da se cijepe te objavili da se od danas maske neće morati nositi u zatvorenom prostoru, ali samo ako su ondje isključivo osobe koje posjeduju digitalnu COVID potvrdu.

– Mi samo ovime šaljemo jasnu poruku da će digitalne potvrde biti zamjena za nošenje maski u sve više situacija, istaknuo je Davor Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite RH. 

– Pred nama je izbor ili cijepljenje ili će ‘zimmer frei’ ostati ‘frei’, djeca biti virtualna, starci biti zatvoreni, a mi ćemo sebi uskratiti mnogo toga i zato što se nismo cijepili ponovno ćemo puniti bolnice i groblja, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Ministar rada Josip Aladrović komentirao je najavu da bi cijepljenje moglo biti uvjet za dodjelu potpora poduzetnicima. Kaže da treba razlikovati one koji se cijepljenjem odlučuju za borbu protiv epidemije od onih koji odbijanjem ugrožavaju i zdravlje građana i ekonomiju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!