Danas su male kućice-knjižnice postavljene na dva mjesta u središtu Ljubuškog, namijenjene su svim građanima, posebno onima koji nisu upisani u  gradsku Knjižnicu. Knjige iz kućica mogu se slobodno uzeti, pročitati  i vratiti u bilo koje doba dana ili noći, jer kućice su uvijek otvorene. Jedna se nalazi u gradskom parku, a druga pored glavnog gradskog trga.

Riječ je o zanimljivom projektu kojim se ističe vrijednost čitanja, ali i vrijednost društvene uključenosti i društvene odgovornosti.

„Od danas pa za vrijeme ljetnih mjeseci, svi žitelji grada Ljubuškog bit će u prigodi iz dvije postavljene kućice, odnosno male slobodne knjižnice, posuditi knjigu, pročitati posuđeno i vratiti je, a mogu ako žele i svojim privatnim knjigama nadopuniti postojeće kućice“, objašnjava voditelj Knjižnice Ivica Vizentaner.  

On dodaje kako su kućice postavljene u organizaciji Javne ustanove Kulturno-športski centar Ljubuški, Grada Ljubuškog te Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški.

„Mi kontinuirano nastojimo ići ukorak s vremenom. Raznovrsnim kulturnim manifestacijama pa i ovakvim projektima nastojimo dati obol kulturnom životu grada Ljubuškog“, dodaje Vizentaner koji se ujedno i zahvalio građanima koji su tijekom godine donirali svoje knjige u knjižnicu, a koje su sada izložene u malim slobodnim knjižnicama u gradu.

Poslušajte razgovor s Ivicom Vizentanerom

error: Content is protected !!