Izbornik danske nogometne reprezentacije Kasper Hjulmand ne miri se s ispadanjem svoje momčadi u polufinalu Eura.

Danska je poražena nakon što je za Englesku dosuđen kazneni udarac. Harry Kane je iz “popravnog” pospremio loptu u mrežu Kaspera Schmeichela i odveo Engleze u finale.

Danska je do polufinala došla na krilima pobjeda protiv Walesa i Češke, a nadali su se kako će njihova bajka biti nastavljena te da će postojeća generacija ponoviti uspjeh iz 1992. godine kad su također bili u ulozi autsajdera, a podigli su trofej.

Danska je odlično startala u utakmicu, povela preko Damsgaarda, ali popustila je pod pritiskom Engleza, Kjaer je pospremio loptu u vlastitu mrežu i onda je došao trenutak u produžecima koji je obilježio sinoćnju utakmicu. Izbornik Hjulmand nije krio nezadovoljstvo oko dosuđenog penala za Gordi Albion.

– Pet sekundi prije nego što je Sterling onuda protrčao ja sam četvrtom sucu govorio da je druga lopta u terenu. To je stvarno teško prihvatiti. Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti je ovako. Teško je. Ovo je jako gorak način za ispasti s turnira. Čovjek trči po terenu pokraj druge lopte i onda mu dosude penal kojeg nema, rekao je Hjulmand.

Smatra kako je Danska trebala više držati loptu u posjedu u drugom poluvremenu. 

– Igrali smo s jako puno intenziteta i bili smo jedna od najefikasnijih momčadi na turniru. Ovo je strašna momčad koja je sjajno igrala na Euru, ali jasno je da smo izrazito razočarani nakon ovakvog poraza. Bili smo tako blizu finala, a na kraju smo bez njega ostali na ovakav način, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!