HŠK Zrinjski je u prijateljskom susretu odigranom u Mostaru savladao GOŠK sa minimalnih 1:0.

Trener mostarskog tima Sergej Jakirović pružio je od početka šansu mlađim igračima i onima koji su tek došli u klub, a na kraju su Plemići tim slavili rezultatom 1:0.
GOŠK je imao dobro otvaranje utakmice. Gabeljani su bili opasni u uvodnim minutama, a Nižić u 13. minuti stvara sjajnu šansu, no Soldo to brani.

Jusufbašić je potom u 32. minuti iskušao golmana domaćeg tima koji to opet sigurno brani, a zatim su se probudili Plemići koji u posljednjim minutama prvog dijela stvaraju nekoliko dobrih šansi.

Veliku prigodu domaći propuštaju u 37. minuti. Jajalo dobro ubacuje, a Bošković ne pogađa glavom sa samo nekoliko metara.Potom su pokušavali Malekinušić dva puta, Gažde i Krstovski, ali preciznosti nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku opet GOŠK prvi stvara šansu. Hasanović izlazi sam pred golmana Stankovića koji je dobio šansu u drugom poluvremenu i odmah se mostarskoj publici predstavio sjajnom obranom. 

Potom je Jakirović ubacio i nekoliko prvotimaca u igru, a Plemići su mnogo ofanzivnije igrali do kraja, i u 87. minuti dolaze do pobjede.

Josip Ćorluka je dobro ubacio sa desne strane, a mladi Antonio Prskalo je sjajno pogodio za 1:0 i pobjedu Zrinjskog. Mostarci će u ponedjeljak u Splitu odigrati generalku pred novu sezonu

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!