Na Wembleyju, u nedjelju u finalu EURA, Italija bi trebala računati na potporu oko 10.000 svojih navijača među 65 tisuća gledatelja, uglavnom Engleza, među kojima će biti i princ William i britanski premijer Boris Johnson.

Protiv Danske u srijedu u polufinalu Engleze je bodrilo 64.950 gledatelja, a ta brojka koju je objavila UEFA, možda je čak niža od stvarnosti jer su, prema različitim izvorima, ljudi bez karata preplavili kontrolne točke, pa će služba osiguranja biti pojačana u nedjelju.

Talijanski savez ima samo 7.500 ulaznica. Potanko, točnje 6.500 je namijenjeno Talijanima s prebivalištem u Engleskoj ili Irskoj, a tisuću je ponuđeno onima s Apenina, koje u London odlaze pod strogim zdravstvenim uvjetima.

Suočene sa zabrinjavajućim porastom zaraze Covid-19, britanske su vlasti zadržale mjere karantene nametnute stranim posjetiteljima koji ulaze na njihov otok. Međutim, odobrili su dolazak tisuću Talijana koji iz Rima i Milana dolaze čarterom s negativnim PCR testovima i odlaze odmah nakon meča. Sve to će platiti 610 eura po osobi za let i 95 eura za ulaznicu za utakmicu, navode talijanski mediji.

Sportski dnevnik La Gazzetta dello sport procijenio je u petak da će na Wembleyju biti oko 10.000 talijanskih navijača.

Princ William, počasni predsjednik engleskog nogometnog saveza, bit će prisutan na finalu, kao što je bio dosad na svi utakmicama Enleske u nokaut fazi. Ondje će biti i premijer Boris Johnson, koji je već prisustvovao polufinalu noseći svoj engleski dres s 10 s imenom “Boris” na leđima.

Na talijanskoj će strani biti predsjednik Republike Sergio Mattarella i ministrica sporta Valentina Vezzali. Bit će nazočan i lijevi bočni Leonardo Spinazzola, čiji se nastup na Euru okončao u četvrtfinalu protiv Belgije zbog puknuća Ahilove tetive.

Hoće li Christian Eriksen putovati iz Danske mjesec dana nakon zastrašujućeg zatajenja srca? Veznjaka Intera i njegovu suprugu predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozvao je osobno na finale, rekao je u utorak glasnogovornik UEFE, no danski mediji pišu kako on neće doći, ali hoće šest njegovih spasitelja koji su sudjelovali u reanimaciji.

Britanski mediji donose još jednu lijepu priču, onu o Samu Astleyu, 24-godišnjem Britancu koji je radije darovao svoje matične stanice iako je imao ulaznicu za polufinale. Sponzor natjecanja, Vivo, poslao mu je ulaznice za finale da mu se zahvali na “njegovoj nesebičnoj donaciji koja će spasiti živote”.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!