Nakon 108 minuta čiste igre i vodstva od 2-1 u setovima hrvatska ženska kadetska U16 odbojkaška reprezentacija na kraju je poražena s 2-3 od favorizirane ekipe Srbije u 1. kolu Europskog prvenstva u Slovačkoj.

Izabranice trenera Miodraga Mikija Stojakovića osvojile su veliki bod koji će im zasigurno biti poticaj u daljnjem tijeku natjecanja u drugoj skupini EP-a koje se održava u slovačkom Humenneu.

Tonka Bošnjak s 13, Klara Kruhonja s 10 i Tina Buršić s 8 poena bile su najučinkovitije u redovima naše reprezentacije. Hrvatska je izabrana vrsta bila puno bolja u bloku, s 9 poena prema 5 suparnica, no reprezentacija Srbije imala je nevjerojatnih 18 poena od as servisa, prema samo sedam Hrvatske, što je vjerojatno i presudilo pobjednika na kraju, kao i broj poena u napadu, jer Srbija je uprihodila prema službenoj statistici 69 poena a Hrvatska 34.
 
Stojaković je dao priliku svim svojim igračicama da odrade prvi meč na EP, a u nedjelju 11. srpnja naše djevojke igraju drugi susret u skupini protiv domaćina Slovačke.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!