Mladi vozač u audiju umalo je pregazio policajca kad ga je, tijekom subotnje potjere ulicama varaždinskih prigradskih naselja, pokušala zaustaviti policija, priopćila je u nedjelju Policijska uprava varaždinska.

Sve je počelo kad su službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske u Optujskoj ulici u Varaždinu pokušali zaustaviti audi 80 koje se kretalo u smjeru Hrašćice. Vozač se nije zaustavio, već je nastavio put u Hrašćicu i dalje prema Sračincu te sporednim ulicama natrag prema Hrašćici. Pritom je, navodi policija, napravio niz prekršaja ugrožavajući ostale sudionike u prometu.

U pomoć pri zaustavljanju vozila, uključene su i druge ophodnje Policijske uprave, pa su službenici Policijske postaje Varaždin pokušali zaustaviti vozilo u Ulici Ruđera Boškovića u Hrašćici. Vozač je u tom trenutku naglo ubrzao i vozilo usmjerio direktno u jednog od policajaca, s očitom namjerom pregaženja, ali je policajac uspio izbjeći udarac skočivši u stranu.

Vozač je nastavio put prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, a policija ga je uspjela zaustaviti kod Gojanca. Utvrđeno je da je vozilom upravljao 19-godišnjak, a osim njega u vozilu su bila dvojica muškaraca starosti 27 i 36 godina. Uz uporabu sredstava prisile dovedeni su u PU varaždinsku na kriminalističko istraživanje.

Policija je priopćila da će se protiv dvojice putnika podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja policijskih službenika, dok će 19-godišnjak uz kaznenu prijavu za prisilu prema službenoj osobi te za teško ubojstvo u pokušaju, tijekom nedjelje biti predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!