Catherine Deneuve, ikona filmskog festivala u Cannesu od 1960-ih godina, rekla je u nedjelju da ju je ovogodišnji filmski festival najviše ganuo nakon pandemije koronavirusa i moždanog udara koji je pretrpjela 2019.

Deneuve (77), je stup francuske kinematografije i još uvijek se pojavljuje u brojnim filmovima. Odjevena u crnu baršunastu haljinu i noseći zlatnu ogrlicu, Deneuve se u subotu vratila u Cannes na premijeru filma “Peaceful” francuske redateljice Emmanuelle Bercot.

Deneuve i njezin tim zaradili su ovacije, što je glumicu vidno dirnulo. Rijetko se pojavljivala u javnosti nakon izbijanja pandemije i prelaska modnih revija na online izdanja te otkazivanja filmskog festivala u Cannesu 2020. godine.

– Bilo je apsolutno izvanredno. Do posljednjeg trenutka smo se pitali hoće li se zaista održati. Poznajem Cannes već jako dugo. Svaki put je nešto sasvim drukčije. No mislim da nikad nisam bila toliko ganuta kao jučer navečer kad sam ušla u kazalište i vidjela na koji način je publika pozdravila film i mene, rekla je Deneuve na konferenciji za medije.

Deneuve je bila hospitalizirana u studenom 2019. u Parizu nakon što je pretrpjela, kako je njezina obitelj tada rekla, “lakši” moždani udar.

Upitana o filmu “Peaceful” – u kojemu se mladić razboli i mora se uhvatiti u koštac s time da umire zajedno s majkom koju glumi Deneuve – glumica je rekla da su posljednja godina pandemije i strah za zdravlje utjecali na nju.

– Puno mi se toga u dogodilo u vremenu koje je bilo poprilično izvanredno, rekla je Deneuve.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!