Mladu misu u župnoj crkvi u Drinovcima, u nedjelju 11. srpnja 2021. proslavio je fra Andrija Majić, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Fra Andrija je rođen 24. prosinca 1994. godine od oca Damira i majke Zore, rođene Macan.

Osnovnu školu završio je 2009. godine u Drinovcima te nakon toga upisuje srednju građevinsko-tehničku školu u Grudama. Po završetku prvoga razreda odlučuje se za duhovni poziv. Provincija hercegovačkih franjevaca šalje ga u Franjevačko sjemenište Provincije Bosne Srebrene u Visokom gdje se upisuje 2010. godine u prvi razred Franjevačke klasične gimnazije.

Završivši četvrti razred, franjevački habit oblači u Mostaru 13. srpnja 2014. godine te time ulazi u godinu kušnje – Novicijat na Humcu kraj Ljubuškoga. Prve privremene zavjete u Redu manje braće polaže na Humcu 5. srpnja 2015. godine, a svečane – doživotne 15. rujna 2019. godine u Međugorju.

Filozofsko-teološki studij započinje 2015. godine na Katoličkom bogoslovskom fakultetu u Zagrebu. Od 2017. godine studij nastavlja na Jeruzalemskom teološkom studiju Papinskoga sveučilišta Antonianum u Jeruzalemu gdje sudjeluje u životu i radu Kustodije Svete Zemlje.

Službu lektorata primio je 2015. godine, a službu alkaliteta godinu dana kasnije u Zagrebu. Prošle godine je bio jedan od šestorice franjevaca koji su primili sveti red đakonata u franjevačkoj samostanskoj i župnoj crkvi Svetoga Spasitelja u Jeruzalemu.

Njegova prva služba bit će služba župnog vikara u župi svetog Ante Padovanskog na Humcu, piše portal Grude.com

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!